ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας

Κατηγορίες

Επιλέξτε από τις κατηγορίες του Μενού Σχετικά με την Ενότητα που σας Ενδιαφέρει.

ΟΔΗΓΟΣ - Βοήθεια για τους περιθάλποντες ατόμων με άνοια

Αυτό το έγγραφο πληροφορεί τις οικογένειες και το ευρύ κοινό σχετικά με την άνοια με έναν απλό τρόπο. Παρουσιάζονται, επίσης, χρήσιμες και συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς να αντιμετωπιστεί η ασθένεια και για το πώς να δημιουργηθούν δραστηριότητες αυτοβοήθειας και αμοιβαίας στήριξης για τις οικογένειες που πλήττονται από την άνοια. Για το τελικό αποτέλεσμα που έχετε στα χέρια σας συνεργάστηκαν τα μέλη της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ (ADI)

ΟΔΗΓΟΣ - Η οικογένεια και το Περιβάλλον

οικογένεια αποτελεί το σηµαντικότερο φορέα ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης του ατόµου. Μέσα σε αυτή το άτοµο διαµορφώνει το χαρακτήρα του και µμαθαίνει τους ρόλους του Προϋπόθεση για την οµαλή ανάπτυξή του είναι η σταθερή συνοχή στην οικογένεια και οι καθαρά προσδιορισµένοι ρόλοι.


ΟΔΗΓΟΣ - Φροντιστής σε άτομα με Κατάθλιψη , Άγχος ή Σχετικές Διαταραχές

Σε αυτό τον οδηγό, η λέξη «φροντιστής» σημαίνει το άτομο που παρέχει κύρια στήριξη σε κάποιον/α με κατάθλιψη, άγχος ή σχετικές διαταραχές. Οι φροντιστές μπορεί να είναι σύζυγοι (άντρες ή γυναίκες), παιδιά, σύντροφοι, συγκάτοικοι, γονείς ή στενοί φίλοι. Μπορεί να προσφέρουν φροντίδα συναισθηματικής, σωματικής ή οικονομικής φύσης.


ΟΔΗΓΟΣ - ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚA ΟΜΑΔΩΝ

Κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του, ανεξάρτητα από το ασφαλιστικό του ταμείο, έχει δικαίωμα να διεκδικήσει πιστοποίηση για το ποσοστό της αναπηρίας του, που μπορεί να το αξιοποιήσει για φορολογικούς λόγους, στα συγκοινωνιακά μέσα μετακίνησης αλλά και για την διεκδίκηση επιδομάτων.


ΟΔΗΓΟΣ - Συμβουλές για το Stress Φροντιστών ασθενών

Σίγουρα Θα τnv ξέρετε πει  και  θα τnv έχετε ακούσει αυτή τη φράση  πoπολλές φορές . Ωs φροντιστής ασθενή  με τn vόσo Alzheimer, αφιερώνεται  σημαντικό χρόνο και εvενέργεια για τnv καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής του Ασθενή σας. Γι’ αυτό μπορεί πολλές φορές  εσείς οι ίδιοι να βιώσετε στιγμές Πίεσης και μάλιστα, ορισμένες φορές έντονης πίεσης! Τις περισσότερεs φορές , οι ίδιοι οι φροντιστές  δεv αναγνωρίζουν τιs δικούς τoυs ανάγκες, με αποτέλεσμα vα μnv κάνουν τίποτα για αυτούs 6, ακόμα χειρότερα, δεv γνωρίζουν καθόλου noο πρέπει vα απευθυνθούν για vα βοηθηθούν . Για τoυs προαναφερόμενους λόγους ο φροντιστής  συνήθως  ονομάζεται «Κρυφό Θύμα » τns νόσου.